Bijzondere wijnkelder

Als je veel leest en volgt over wijn ontkom je niet aan de foto's van hele mooie bijzondere wijnkelders. Dan spreek ik niet over de wijnkelders in Italië of Frankrijk bij de bekende wijnhuizen maar over een wijnkelder bij iemand in huis. Soms zie je hele mooie staaltjes design en oplossingen waar je nooit eerder aan had gedacht. Zo kwam ik ook deze spiraalkelder versie tegen en wat blijkt deze is blijkt te koop bij de Britse firma Spiral Cellars. Misschien dat je hem nog wel even voor de Brexit aan moet schaffen omdat deze daarna wellicht sterk in prijs zal stijgen maar nu liggen de kosten voor de kelder tussen de € 14.000,- en € 36.000,- afhankelijk van het model.

Extra's
Helaas voor je maar met het bovenstaande bedrag heb je wel een wijnkelder in je huis maar deze is nog niet af. Er moet nog een kelderdeur op en die kost ook nog een aardig bedrag. Die kelder deur kan dan wel weer naar smaak worden gemaakt en helemaal in je bestaande vloer opgaan. Maar het mooiste vind ik een deur van glas die als een sluisdeur werkt en hermetisch afsluit. En dat afsluiten komt weer ten goede aan de temperatuur in de kelder want ook daar moet nog het één en ander voor worden aangeschaft. In warme landen zal een klimaatcontrole nodig zijn maar in Nederland zal de bodem voldoende koeling geven. Dan is het nog wat led verlichting, code slot en andere toeters en bellen zoals lederen traptreden. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te maken. De prijzen van de kelderdeurren kunnen variëren van een simpele houten versie voor € 1.800,- en een hele mooie automatische van glas voor € 37.000,-. Je kunt je dus uitleven.

Vergeet trouwens niet geld te reserveren voor de inbouw of montage. De kelder kan in een bestaande situatie gemaakt worden en de kosten daarvoor zullen uiteraard hoger zijn dan dat het direct wordt meegenomen in een nieuwbouw project. In een bestaande situatie zullen er wellicht leidingen van vloerverwarming, water of elektriciteit omgelegd moeten worden. En vergeet niet het nodige afval wat afgevoerd moet worden. Maar al met al is het met het juiste budget zeker de moeite waard voor de echter wijnliefhebber om op deze manier een collectie aan te leggen en te bewaren.

Website dealer: Spiral Cellers

Terug naar blog