Carne Tagliata (gesneden vlees)

Een echt Piemonte gerecht vaak geserveerd in restaurants waar ze geen menukaart kennen. Dus eten wat de pot schaft zeggen ze in Brabant en dat is heerlijk. Geen eindeloze keuzes maken gewoon gaan zitten en kijken wat er op je bord komt. Een lekker glas wijn erbij en de meest lekkere gerechten komen voorbij. Zo ook Carne Tagliata of te wel gesneden vlees gemaakt met Piemonte entrecote. Die entrecote moet een randje vet bevatten want daar gaat het juist om en daar zitten de smaken in van de Piemontese runderen, dus niet wegsnijden dat randje want het geeft een rijke smaak als het smelt tijdens het bakken.

Het is simpel te maken in een platte ovenschaal of groot bord wat 20 minuten op de hoogste stand in de oven gaat. Als de schaal of bord gloeiend heet uit de over komt dan besprenkelen met olijfolie. Leg takjes rozemarijn in de olijfolie en daarna de entrecote erop. Deze vooraf snijden in reepjes van ongeveer 1 cm dikte. Beetje zeezout en gemalen peper er overheen en daarna afdekken met rucola en naar smaak tomaatjes en geraspte kaas.

Krijgt je de oven niet warm genoeg dan is er ook een mogelijkheid een grillplaat of pan te gebruiken. Schroei de entrecote aan beide kanten dicht. Niet te lang want het vlees moet rood blijven van binnen. Per persoon ongeveer 250 gram entrecote moet voldoende zijn al zullen je gasten hun vingers erbij aflikken en naar meer vragen. Je bent gewaarschuwd.

Wijn
Ik zou bij dit gerecht een Barbera d'Asti of Barbera d'Alba drinken. De mooie intense smaak van de Barbera versterkt het gerecht en je gasten zullen genieten.

Eet smakelijk!

Terug naar blog