Meteen naar de content

Veilig betalen | Bezorging 1 a 2 werkdagen | Gratis bezorging vanaf € 99,- | Gratis bezorging Tilburg e.o.

Greenflash Wijn is een feit

Het is zover, Greenflash Wijn is een feit. Wat ik tot 4 jaar geleden niet had kunnen denken is dat ik van wijn zou gaan houden en ervan zou genieten. Niets is minder waar en ik vind wijn heerlijk!

Start van Greenflash Wijn
De eerste aanzet was een ontmoeting met Ignazio Giovine van het wijnhuis L’Armangia en wel in de plaats Canelli in de provincie Piemonte (Italië). Op dat moment was ik al zeer onder de indruk van de streek en had al enkele wijnen geproefd. Met mijn goede vriend Angelo La Manna van (Residenza San Vito) in Calmandrana voerde ik destijds vele gesprekken over de plaatselijke wijnen. Dat gebeurde regelmatig onder het genot van een goed glas wijn uit deze geliefde streek.  Het idee ontstond om de wijnen mee naar Tilburg te nemen en hier te laten proeven. Dit in uitvoering te hebben gebracht leidde tot zeer lovende kritieken over de verschillende wijnen en de start van Greenflash Wijn was daar.

Piemonte wijnen
Afgelopen zomer ben ik verder op zoek gegaan naar wijnmakers die mij aanspraken en die op een eerlijke manier wijn maken. Voorwaarde is ook dat de wijn uit de provincie Piemonte moet komen en uit de streek grofweg uit de driehoek Asti, Acqui Therme en Bra. Hierin vallen de belangrijkste dorpen Barbaresco, Barolo, Neive en Canelli. Om het kleinschalig en exclusief te houden ga ik een klein assortiment voeren. Direct en persoonlijk contact met de wijnmaker is voor mij van heel groot belang. Mooie (h)eerlijke rode, witte en mousserende wijnen die met liefde en passie voor het product worden gemaakt.

Ik hoop dat u na het lezen net zo nieuwsgierig bent geworden naar de wijn(en) en ook wilt ervaren hoe ze smaken. Ik kan u uiteraard adviseren maar u kunt ook direct een bestelling plaatsen. Voor  meer informatie of vragen kun u  een e-mail te sturen naar hello@greenflashwijn.nl maar bellen mag natuurlijk ook.

Ik wens u veel wijngenot toe.
Salute!

Terug naar blog