LOVOIL exclusieve olijfolie uit Puglia

Al langere tijd ben ik op zoek naar een merk olijfolie wat goed van smaak is maar daarnaast ook nog eens een mooie exclusieve uitstraling heeft. Die zoektocht is beloond met het vinden van het merk LOVOIL. LOVOIL maak op biologische wijze olijfolie maar stopt deze ook nog eens in een zeer aantrekkelijke verpakking.


LOVOIL betekent extra vergine olijfolie van de hoogste kwaliteit geproduceerd uit Italiaanse biologische landbouw met unieke onderscheidende en organoleptische voedingskenmerken. Een kwaliteitsproduct dat Nederland verdient. De olijfolie is de ambassadeur van Puglia en van eeuwenoude mediterrane tradities.

Extra vergine olijfolie is een uniek voedingsmiddel vanwege zijn smaak en gunstige eigenschappen. Symbool van het mediterrane dieet en als onbetwiste gezondheidselixer ontbreekt extra vergine olijfolie nooit op de eettafels van de Italianen. Biologische extra vergine olijfolie verbetert het leven wat leidt tot een toename van onze vitaliteit voor de gezondheid, aangezien alleen groene milieuvriendelijke methoden die de bodem niet beschadigen worden gebruikt voor de olijventeelt.

Extra vergine olijfolie kan alleen als "biologisch" worden gedefinieerd als de productie ervan voldoet aan de strengste EU-voorschriften inzake biologische producten. De hoge waarde van LOVOIL biologische extra vergine olijfolie ligt in de teelt: er worden geen chemische meststoffen of pesticiden gebruikt in de olijfgaarden. Verder wordt de bodem verrijkt door middel van vruchtwisseling en worden alleen organische mest en geaarde snoeiresten gebruikt.

Dan maar eens de geweldig mooie flessen voorstellen. De flessen zijn gemaakt van glas en glas is gunstig omdat het een homogeen element is en daarom geen interactie met het voedsel heeft dat het bevat, waardoor de smaak en versheid behouden blijft. En glas is absoluut de meest hygiënische verpakking.
- Glas is onbetwist milieuvriendelijk en 100% recyclebaar.
- Glas dat esthetisch mooi is om te zien en aan te raken.

LOVOIL is exclusief verkrijgbaar bij Greenflash Wijn. (eigen import) De olijfolie is verkrijgbaar in 200ml, 500ml, 750ml en 1000ml en verpakt in een mooie mat zwarte geschenkverpakking met gouden opdruk.

Daarnaast zijn alle oliën ook verkrijgbaar in mini uitvoering voor bijvoorbeeld restaurants, of om cadeau te geven. Deze "smalls" zijn verkrijgbaar als 15ml uitvoering. Zelfde mooie kwaliteit olijfolie alleen in een kleinere uitvoering.

Terug naar blog