Op vakantie wijn proeven en kopen

Je kent het wel, je gaat op vakantie naar Italië, bijvoorbeeld Piemonte en je eet in een leuk restaurant. Je neemt er uiteraard een mooie wijn bij en die smaakt geweldig. Dan ga je (vaak) toch even op zoek of de wijnmaker wellicht dicht in de buurt zit om daar een kijkje te gaan nemen en wellicht ook andere wijnen te proeven.

TOEGANGSPRIJS

Vaak bieden wijnmakers deze mogelijkheid maar zitten niet te wachten op die Nederlanders die alle wijnen komen proeven en dan een paar flesjes meenemen. Er zijn zelfs wijnmakers die een toegangsprijs vragen om te komen kijken in hun wijnkelders. En dit is ook logisch omdat het schenken van wijn om te proeven uiteraard ook geld kost en het van de wijnmakers voorraad af gaat die hij niet kan verkopen.

DOE HET ANDERS!

Waarom het niet anders doen? Drink je een mooie wijn in een restaurant of ergens anders maak er een foto van en ga eens op zoek bij de vele wijnimporteurs die Nederland kent. Voordeel, het wordt vaak gratis bezorgd en je hoeft zelf niet te schouwen met die dozen de hele vakantie. Wat veel mensen niet weten is dat wijn niet tegen temperatuurwisselingen kan en zeker niet in een warme auto kan blijven liggen en alle weken rijdend door elkaar kan worden geschut.

Nederlandse wijnimporteurs doen er alles aan om de mooiste wijnen naar Nederland te halen. In de meeste gevallen is de flesprijs amper duurder dan in Italië wegens gunstigere inkoopprijzen.

MIJN ADVIES

Dus lekker proeven in Italië met alle sfeer en gezelligheid en daarna gemakkelijk in Nederland bestellen is mijn advies. Laat die wijnimporteur maar sjouwen met die dozen is mijn advies!

Terug naar blog