De Grillo is een witte druivensoort en komt voor in Sicilië. In 1897 was de druivensoort al aangeplant in de provincie Trapani. Deze druivensoort wordt veelal samen met de Catarratto Bianco gebruikt om er Marsala wijn van te maken.
Grillo is ook wel bekend onder de naam Riddu en kan tegen zeer hoge temperaturen. De schil is dik en voorkomt daardoor dat het vocht in de druif kan verdampen. In de wijnen die er van gemaakt worden komen abrikozen- en citrustonen naar voren.
Een selectie kiezen resulteert in het geheel verversen van de pagina.
Opent in een nieuw venster.
Cookies
Cookie instellingen
Wij gebruiken cookies. Vele zijn nodig om de website en zijn functies te bedienen, andere zijn voor statistische of marketingdoeleinden. Met de beslissing "Alleen essentiële cookies accepteren" zullen we uw privacy respecteren en zullen we geen cookies plaatsen die niet nodig zijn voor de werking van de site.
Essentieel
Statistieken & Marketing
Accepteer alle
Accepteer alleen essentiële cookies
Privacy-instellingen voor individuele gegevens
Opslaan & Sluiten
Essentieel
Essentiële cookies maken basisfuncties mogelijk en zijn noodzakelijk voor de goede werking van de website.
vertoningsinformatie
Statistieken & Marketing
Marketingcookies worden door derden of uitgevers gebruikt om gepersonaliseerde reclame weer te geven. Dit doen ze door bezoekers op verschillende websites te volgen.